Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 15 darabhoz
  • 120 g margarin
  • 250 g kristálycukor
  • 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 90 g Party étcsokoládés tortabevonó
  • 2 db banán
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl alacsony fehérjetartalmú tej
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 80 ml víz
  • fahéj

Elkészítés

A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a vízzel elkevert tojáspótló port, a Loprofin lisztkeveréket, a sütőport, a fahéjat, a Loprofin tejet és a durvára vágott tortabevonót és a kisebb kockára vágott banánokat.

A muffinsütő forma mélyedéseit kibéleljük a sütéshez használatos muffin sütőpapírral és mindegyikbe kb.1,5-2 evőkanál tésztát teszünk egyenletesen.

Előmelegített sütőben 180 ºC-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 15 db muffint kapunk.

Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 20-25 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 469,8 76,3 18
1 db (kb. 45 g) 211,4 34,3 8,1