Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 250 g alacsony fehérjetartalmú gesztenyemassza (mirelit)
  • 40 g Tesco alacsony fehérjetartalmú vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
  • 50 g kristálycukor
  • 50 ml Hulala alacsony fehérjetartalmú növényi habalapanyag
  • 1 csomag habfixáló
  • 70 g meggybefőtt (kimagozva)

Elkészítés

A vanília pudingport 50 g kristálycukorral és 0,5 liter alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italból 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve kihűtjük.

A gesztenyemasszát még fagyott állapotban lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. A Hulala növényi tejszínt konyhai robotgép segítségével habbá verjük, közben beletesszük a habfixálót is. Az így felvert tejszínhabot rövid időre hűtőszekrénybe tesszük.

A puding egy részét a pohár aljára tesszük, erre egy réteg gesztenyemassza kerül, majd újra egy réteg puding. Ezután erre tesszük a kimagozott meggyet, majd egy réteg gesztenyemasszát, majd újra meggyet. Végül egy pudingréteggel zárjuk az egészet.

A pohárkrémet alacsony fehérjetartalmú tejszínhabbal díszítjük, rá pedig tehetünk még pluszban egész meggyszemeket díszítésként.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 2 adag gesztenyés pohárkrémet kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 143,44 27,2 3,39
1 db (kb. 374 g) 536,47 101,73 12,68