Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

3 adaghoz
  • 250 g görögdinnye (meghámozva, magtalanítva)
  • 50 g banán
  • 1 teáskanál citromlé
  • 50 ml málnaszörp
  • 200 ml fehérjeszegény tejital

Elkészítés

A hozzávalókat kimérjük majd turmixgépben összeturmixoljuk. Ezután hűtőszekrénybe rakjuk és lehűtjük.

A kiszabott mennyiség alapján 3 adag görögdinnyés italt kapunk.

Nyári melegben kiváló hűsítő.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 79,3 15,3 1,9
1 adag (kb. 192 ml) 152,2 29,4 3,6