Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 200 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- fél kávéskanál só
- 100 ml langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 120 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejital
- 1 kávéskanál só
Feltét
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g paradicsompüré
- 70 g paprika
- 20 g felszeletelt zöld olívabogyó
- bazsalikom
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés
A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót és hozzáadjuk a cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk.
Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk, miközben az olívaolajat is beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, kettéosztjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát és olívabogyókat is rátesszük. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 30 perc
Variációk: rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, patisszont, paradicsomot, stb.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | |||||
1 adag (fele mennyiség) | 68 | 1,6 | 495 | 95 | 12 |