Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
- 590 g karfiol
- 8 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 30 ml víz
- 80 ml Milli Perfecto 20%-os zsírtartalmú főzőtejszín
- 120 g bocskor paprika (piros)
- 100 g koktélparadicsom
- 10 g vaj + 5 g vaj a hőálló tál kikenéséhez
- 70 g Nature & Moi mozarella ízű növényi sajt
- 8 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
- só
- őrőlt fehérbors
- oregánó
Elkészítés
Szedjük rózsáira a karfiolt. Sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, ezután villával törjük össze. Adjuk hozzá a vízzel elkevert Loprofin tojáspótló port, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg és keverjük jól össze.
Csumázzuk ki és szeleteljük fel kisebb darabokra a paprikát. A karfiolos massza ⅓-át simítsuk kivajazott, fehérjeszegény zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba.
Tegyük rá a paprika felét, erre jöjjön az újabb réteg karfiol, majd paprika. A sort a karfiolos massza zárja.
Egyenletesen oszlassuk el a tetején a megmosott, félbe vágott koktélparadicsomot és szórjuk rá az oregánót, a kisebb darabokra vágott vajat és a reszelt növényi sajtot.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre. A kiszabott mennyiség alapján 9 darab kis kocka karfiolfelfújtat kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 73,8 | 2,2 | 108,4 | 6,6 | 4,2 |