Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
A Nutricia új terméke a Loprofin alacsony fehérjetartalmú krumplipogácsa por, melynek előnye, hogy vízzel elkeverve gyorsan, egyszerűen ízletes ételt kapunk. A burgonya a PKU-sok kedvence, viszont fenil-alanin tartalma igen magas, így csak mért mennyiségben fogyasztható a diétában. A Loprofin krumplipogácsa porban viszont ez a fenil-alanin tartalom jelentősen alacsonyabb, hiszen 1 db kész termék csak 8 mg fenil-alanint tartalmaz!
Hozzávalók
1 db-hoz
- 15 g Loprofin krumplipogácsa por
- 42 ml víz
- 50 ml olaj
Elkészítés
Keverjük el jól a hozzávalókat és hagyjuk állni a keveréket 15 percig.
50 ml olajat hevítsünk fel serpenyőben, majd kezünkkel formáljunk a masszából kis fasírtot és tegyük a forró olajba. Ha barnulni kezd, fordítsuk meg és mindkét oldalát süssük aranysárgára.
Tzatziki öntettel fogyasztva kiváló, gyorsan elkészíthető, ízletes ételt kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | |||||
1 db (kb. 55 g) | 7,5 | 0,3 | 49 | 12 | 0 |