Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 2 adaghoz
- 2 dl fehérjeszegény tej
- 10 g kristálycukor
- 5 g vaníliás cukor
- 100 g eper
- 10 ml Hulala növényi habalapanyag
Elkészítés
Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk és a többi hozzávalóval együtt kimérjük, majd összeturmixoljuk.
A kiszabott mennyiség alapján kb.2 adag eperturmixot kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 15,4 | 0,5 | 65 | 10,5 | 2,3 |
1 adag (kb. 155 ml) | 23,9 | 0,8 | 100,8 | 16,3 | 3,6 |