Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 16 darabhoz
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 20 ml víz
- 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 100 g margarin (lágy)
- 50 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú paradicsomos-olivás szendvicskrém
- 0,5 teáskanál só
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítés
A Loprofin tojáspótló port a vízzel simára keverjük, majd az összes többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a Loprofin lisztkeverékhez és jól összedolgozzuk.
A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, és 30 percig pihentetjük. A hűtőből kivéve a tésztát két zsírpapír közé helyezzük és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából kiszúróval kör alakú formákat készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 16 db kekszet kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 31 | 0,75 | 502,4 | 63,38 | 27,48 |
1 db (kb. 22 g) | 6,82 | 0,17 | 110,53 | 13,94 | 6,05 |