Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

30 db-hoz
  • 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó élesztő
  • 40 g cukor, a kelesztéshez
  • 100 g medvehagyma, vagy ha nincs idénye akkor újhagyma, póréhagyma
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve
  • 1 dl tejföl
  • 250 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 1-1,5 dl fehérjeszegény tej
  • 10 g

Elkészítés

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint az apróra vágott medvehagymát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a fehérjeszegény tejet, valamint a felvert Loprofin tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.

Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 ºC -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.

Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 25-30 perc

100 g helyett 1 db pogácsa tápérték adatai szerepelnek a táblázatban.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 52 17 3,7
összes 1560 517 112