Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 300g cékla (hámozott)
- 200g alma (hámozott, magozott)
- 80g majonéz
- 75g tejföl, 20%-os zsírtartalmú
- 0,5 tk. porcukor
- 1 kk. mustár
- 0,5 db citromból nyert citromlé
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés
Az almát és a céklát megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A citrom levét kifacsarjuk és hozzáadjuk az almához és a céklához. Ezután hozzárakjuk a mustárt, majonézt, tejfölt, sót, őrölt feketeborsot és a porcukrot, majd jól összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 133,1 | 48,3 | 1,2 | 11,2 | 6,3 |