Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu almas ceklasalata
  • 300g cékla (hámozott)
  • 200g alma (hámozott, magozott)
  • 80g majonéz
  • 75g tejföl, 20%-os zsírtartalmú
  • 0,5 tk. porcukor
  • 1 kk. mustár
  • 0,5 db citromból nyert citromlé
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Az almát és a céklát megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A citrom levét kifacsarjuk és hozzáadjuk az almához és a céklához. Ezután hozzárakjuk a mustárt, majonézt, tejfölt, sót, őrölt feketeborsot és a porcukrot, majd jól összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

100g 133,1 48,3 1,2 11,2 6,3