Hozzávalók

  • 1 csomag (250 g) gyorsfagyasztott gluténmentes, fehérjeszegény leveles tészta
  • 1 csomag (204 g) csökkentett fehérjetartalmú virsli
  • 15 ml olaj a tészta megkenéséhez (vagy zsírszegény opcióként fehérjeszegény tej)

Elkészítés

A felolvasztott, kinyújtott leveles tésztát vágjuk félbe hosszában, majd vágjunk belőle egyforma háromszögeket. A 6-8 cm hosszúságúra darabolt virsliket fektessük a háromszögek aljára, majd kifli formájúra tekerjük fel a tésztadarabokat.

Kenjük meg a kis tésztacsomagokat olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel, és előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük őket aranybarnára. 

A sütő hőfoka: 180 ˚C
Sütési idő: 15-25 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 303,8 17,59 23,35