A hétvégi reggelek a lustálkodásról, a kényelmes készülődésről és a bőséges, közösen elfogyasztott étkezésekről szólnak, a hétköznapok pedig általában a rohanásról és a fél kézzel bekapott néhány falatról (miközben másik fél kezünkkel iskolatáskát pakolunk, uzsonnát csomagolunk, esetleg inget vasalunk). Mindkét esetben remek választást jelentenek a csökkentett fehérjetartalmú Milupa lp gabonapelyhek, hiszen villámfogásként is megállják a helyüket, ha azonban van egy kis plusz időd, csodás egészséges reggeli tálakat rittyenthetsz pár plusz alapanyag hozzáadásával.

Milupa lp-ringlets

Roppanós, csokis karikák, melyek hozzáadott vitaminokkal és rostokkal adnak plusz energiát a fáradt reggeleken.

Tippek az elkészítéshez:

  • Ha fokozni akarod a csokiélményt, készítsd el Alpro Étcsokoládés Mandulaitallal. Egy felkarikázott banánnal és egy kis kókuszreszelékkel igazi desszerté varázsolhatod gabonapelyhedet.
  • Adj hozzá Alpro Kókuszitalt (bio és cukormentes verzióban is kapható), vagy Kókusz-mandulaitalt és kókuszforgácsot a tengerparti hangulatért. Friss mangó szeletekkel még finomabb! 
  • Készítsd el Alpro Mandulaitallal (cukormentes, vaníliás és bio verzióját is megtalálod a boltokban) és friss, vagy fagyasztott málnával, eperrel. Ha liofilizált gyümölcs van csak otthon, az is tökéletes kiegészítő.
  • Egy tálban keverd össze Alpro Sztracsatellás kókuszgurttal, és ízlés szerint dobd fel egy kis banánnal a roppanós-krémes keveréket. Ha Málnás kókuszgurtot használsz, liofilizált, vagy fagyasztott málnát adj hozzá.

Ha jól indul a reggel, örömteli nap vár rád!

Milupa lp-flakes 

Könnyed, mézes gabonapehely, a hozzáadott rostok és vitaminok varázsolják energikussá a reggeleket.

Tippek az elkészítéshez:

  • Alpro Mogyoró-, vagy Kesudióitallal összekeverve, friss alma szeletkékkel, körtével és mazsolával, vagy aszalt vörösáfonyával megszórva igazi klasszikus kedvenc.
  • Öntsd nyakon Alpro Kókuszitallal, és varázsolj trópusi hangulatot a belekevert mangóval, banánnal és ananászkockákkal. A tetejére kerüljön aszalt papaya és kókuszpehely!
  • Készítsd el Alpro Rizsitallal, kerüljön bele még szezontól függően őszibarack, cseresznye, vegyes erdei gyümölcsök, szilva, vagy bármi, ami épp frissen terem, így pillanatok alatt elkészül az egészséges reggeli.
  • Keverj össze Alpro Natúr kókuszgurtot konzerv mangópürével és egy nagy csipetnyi kardamommal, majd szórj a krém tetejére gabonapelyhet, így mesés keleti desszertre fog hasonlítani reggelid.
  • Az Alpro Ananászos kókuszgurtot se hagyd ki, itt ismét bedobhatod az összes kedvenc déligyümölcsödet, díszítésként pedig adj hozzá aprított datolyát, gránátalma magvakat.

Alpro termékek részletes összetétele, tápanyagértékek:

https://www.alpro.com/hu/

Megjegyzés: mindig tartsd szem előtt a fenilalanin toleranciát! Csak olyan alapanyagokat és mennyiségeket használj fel, amelyek alapján az étel phe értéke biztosan belefér a napi mennyiségedbe!