Kedves Diétázó!

Sok szeretettel hívlak meg egy új applikáció bemutatkozójára. A PKU étrendtervező csak arra vár, hogy használjátok!

Itt érheted el: Nutricia Online PKU Étrendtervező – Bejelentkezés

A Nutricia PKU Étrendtervezőt azért hoztuk létre, hogy megkönnyítsük a mindennapokat, csökkentsük azt az időt, amit a diéta és a receptek fejlesztésével kellene eltöltened. Csak a saját fantáziátok szab határokat! Itt a lehetőség, hogy megvalósítsátok ötleteiteket a program segítségével. A napi étrend modul megjelenítése mobiltelefonokra optimalizált. Ezt a funkciót akár bevásárlás közben is tudod nézegetni, használni!

Az alkalmazás három nagy részre tagolható:

  1. Profilom:
    az alapadataidat tartalmazza, melyeket bármikor meg tudod változtatni. Mindig mentsd el a változásokat! Diéta beállításoknál tudod beállítani a napi toleranciádat. A táblázatban különböző időintervallumokra napi Phe limitet lehet beállítani, amelyhez azután a napi étrend Phe-tartalmát viszonyítjuk. Az intervallumok nem fedhetik át egymást.
  1. Alapanyagok, receptek:
    számos már meglévő receptet kínál Nektek, lehetővé teszi, hogy a diétának megfelelő kritériumoknak, az általatok választott alapanyagokból saját recepteket állítsatok elő. Az általatok készített recepteket dietetikus kollégáink jóváhagyása után a többiekkel is megoszthatjátok, ezzel bővítve a recepttárat. A táblázatban szereplő értékek az alapanyagok 100 g-jára vonatkoznak. A dietetikus által jóváhagyott alapanyagok nem módosíthatóak, törölhetőek, ezek más felhasználók számára is elérhetőek. Ha hibát észlelnél, kérlek értesítsd a Nutricia munkatársait. Amennyiben egy alapanyagnál a fenilalanin mező nem kerül kitöltésre, a fehérje phe tartalmát 0,5%-nak vesszük. Ez pontatlan lehet. Kérjük, ha rendszeresen fogyasztott élelmiszerről van szó, egyeztess a dietetikusoddal, a pontos értékek felkutatása érdekében. A receptekhez fotó feltöltésére is van lehetőség, ami biztosan meghozza egy másik diétázó kedvét a recepted kipróbálására. A receptek menthetőek és nyomtathatók. 
  1. Egyéni beállítások, naplózások:
    itt tudod követni a napi beviteledet, és ellenőrizni a bevitt fenilalanin mennyiséget. A program rögtön számol, összesíti a mennyiségeket bevitt adataid alapján, és figyelmeztet, ha magasabb lenne a napi beviteled a megengedettnél. De azt is megmutatja, hogy mennyit tudsz még elfogyasztani aznap.

Ez az alkalmazás azon kívül, hogy kényelmesen és gyorsan számolja a bevitt napi mennyiségeket, lehetőséget nyújt arra, hogy egymás között is meg tudjátok osztani a különböző recepteket, a kedvenc ételeidet. Az alapanyagokat és a recepteket kizárólag dietetikai ellenőrzés után láthatjátok, ezzel biztosítjuk számotokra az összeállított diéta megbízhatóságát és pontosságát.

A receptkészítésen és a böngészésen kívül egyéb funkciókat is találsz a programban, melyekkel támogatjuk a fehérjeszegény diétázóinkat a mindennapokban. Eléréséhez regisztrálj be, és használd őket a mindennapokban. Fontos figyelmeztetés: a receptek felhasználása során mindig vedd figyelembe a Phe-toleranciádat! A receptek dietetikus jóváhagyása után válnak elérhetővé, amihez minden esetben pár nap adminisztrációs időre van szükség.

Kérdés illetve kérés esetén kérlek keress bennünket a Facebookon:

Csodabogár PKU Online Közösség | Facebook

Remélem, hogy minél többen regisztráltok és használjátok majd az applikációt! Szeretettel várunk  Benneteket az applikáció használói között!

Havasi Anikó és a Nutricia Csodabogár csapat

Fontos! A Nutricia Online PKU Étrendtervező használata csak azok számára lehetséges, akiknek szakorvosa alacsony fehérjetartalmú diétát rendelt. A PKU Étrendtervező használata előzetes regisztrációhoz kötött, kizárólag a diétát előíró szakorvostól kapott kártyaszám megadásával lehetséges.