Kettő illetve három hónapos kortólMostanra már te is biztosan megérted a babád nyelvét, és tudod, mikor éhes, mikor fáj valamije, mikor akarja magára felhívni a figyelmet, mikor fáradt vagy éppen csak unatkozik. Te is érzékenyebben reagálsz a szükségleteire, és tudod, hogy hogyan nyugtasd meg őt.

A táplálásában is mérföldkőhöz érkeztél, bár a tápszerek adását folytasd tovább, ahogy eddig is tetted. Emellett most már elkezdhetjük megismertetni a csecsemőt a természetes ízekkel. Otthon, frissen elkészített gyümölcsleveket adhatunk: alma-, őszibarack-, valamint a sárgabaracklé nagyon jól használható. Beilleszthetjük a boltban vásárolható bébi-italokat is. Ezeket csak akkor használhatjuk, ha a fehérje tartalma 100 grammonként 2 g vagy az alatti. Minden terméken, a tápanyag összetételi táblázatban találod meg ezt az információt. Mindig olyan terméket használj fel, amelynek pontosan tudod a fehérjetartalmát. Az első napokban legfeljebb 1-2 kávéskanállal próbálj meg adni a babának, és figyeld a babád reakcióit. Ha valami szokatlant tapasztalsz, kérd ki kezelőorvosod, dietetikusod véleményét erről.

A csecsemőtápszer adása mellett, általában 3 hónapos kor körül kezdjük bevezetni a fehérjepótló tápszert, mert a csecsemő fehérje igénye ebben az életkorban nagyon magas.

Egészséges fejlődéshez elengedhetetlen a szükségletének megfelelő mennyiségű fehérje, melynek pótlásáról tápszerekkel gondoskodhatunk.

A tápszer mennyiségét orvosnak vagy dietetikusnak kell meghatároznia, és mindig igazodni kell a kisbabád fejlődéséhez. A tápszerport keverd el 2-3 evőkanál gyümölcslével, vagy kis mennyiségű csecsemőtápszerrel. Majd kínálj utána rögtön friss gyümölcslevet, anyatejet vagy fenilalaninmentes csecsemőtápszert.

Aranyszabály: Mindig egyféle gyümölcsöt próbálj ki, és a következő új íz bevezetése előtt teljen el minimum három nap!