A Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere Gondozóközpontja, a Nutricia támogatásával, idén is megszervezi a PKU Családi Napot, melyre sok szeretettel meghívunk Benneteket!

Helyszín:
KÓBOR-LÓ Lovastanya
6764 Balástya, Fehértó 7.

Időpont:
2019. május 12., vasárnap
Tényleges program kezdete a helyszínen: 9:30

Gyülekező 8.45-kor a Szegedi Gyermekklinikánál, az udvaron (6720 Szeged, Korányi fasor 14-15.)
A helyszínre térítésmentesen transzfert biztosítunk! A transzfer 9-kor indul a Klinika elől!

Akik önállóan kívánnak a helyszínre jutni, azokkal 9.30- kor találkozunk a KÓBOR-LÓ Lovastanya területén. Parkolási lehetőség az autóval érkezőknek ingyenesen igénybe vehető.

A rendezvény a diétázók, kísérő családtagok, valamint a 18 év alatti testvérek számára ingyenes.

A lovastanya Balástya település központjától 5 km-re, Fehértóban található. A tanyát egy kis erdő veszi körül, a csend és a nyugalom szigete, ahol igazán feltöltődhetünk a dolgos hétköznapok után.

  • Vendégeinket a diétába beilleszthető kemencében sült diétás kaláccsal, házi lekvárral és egyéb diétás finomságokkal, házi szörppel várjuk.
  • A tanyán lehetőség van lovaglásra kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ehhez szakképzett lovasoktató nyújt segítséget.
  • Lovaskocsikázhatunk is az erdőben és a környéken, a madarak csicsergését hallgatva, megfigyelve az ott élő őzek életét.
  • A kicsiknek arcfestéssel kedveskedünk, valamint játszóház és játszótér is a rendelkezésre áll.
  • A nap folyamán korlátlan ital (pl. házi szörp, házi limonádé…) valamint korlátlan kávéfogyasztás áll rendelkezésre.

Sztárvendégünk Steiner Kristóf lesz!

Steiner Kristóf fantasztikusan finom, mind fehérjeszegény, mind galaktozémiás diétába beilleszthető vegán recepteket fog nektek bemutatni. A bátrabbak segíthetnek is Kristófnak és közben meghallgathatjátok az ételekhez köthető izgalmas történeteit.
Azt biztosan állíthatjuk, hogy Kristóf mennyei ételeket készít, Rácz Gábor doktorral közösen kijelenthetjük, hogy Kristóf főzte nekünk életünk egyik legjobb vacsoráját, hiszen őrületesen jó, rutinos és rendkívül kreatív vegán szakács.

  • Az 5 receptből készült ételsor svédasztalos formában kerül tálalásra kizárólag a diétázók részére.
  • A kísérőknek, családtagoknak pedig természetesen normál ebédet biztosítunk, így senki sem marad éhen.

Aki transzferrel szeretne visszajutni Szegedre, természetesen van rá lehetősége, 16 órakor indul, a tanya bejárata elől.

Jelentkezés
Jelentkezni e-mailben vagy telefonon illetve postai úton lehet Gyüre Eszter dietetikusnál, akitől bővebb információt is kaphatsz rendezvényünkről. Ebédet csak azoknak tudunk biztosítani, akik előre jelzik részvételi szándékukat.

Postacím
SZTE-SZAKK, Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatás Igazgatás, Dietetikai Szolgálat, Gyüre Eszter részére, 6725 Szeged, Tisza Lajos Krt.107.
Tel: +36-30/422-8658, E-mail: anyagcserediet.szeged@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2019.04.20.

Jelentkezési lap