Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók
3. alapkenyér recept – folyékony massza:
- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 kk. cukor
- 2 ek. olaj
- 330 ml kézmeleg víz, vagy Loprofin tej, lp drink, vagy növényi tej, pl. Alpro
- 100 g sütőben megsütött és kihűtött sütőtök ”hús”
- 1 ek. só
Elkészítés
Egy alapreceptből kétféle, gyorsan elkészíthető kenyérreceptet kapunk. Az egyik folyékony állagú összedolgozás után, ez a kenyér elsősorban kenyérformában, de őzgerinc formában vagy akár agyag virágcserépben is készíthető. Az elkészített massza állaga leginkább a sűrű galuskatésztára emlékeztet.
A másik kenyérmasszában a kevesebb folyadék, mely azt eredményezi, hogy kézzel formázhatjuk, vagyis
zsemlekenyeret, bagettet, cipót vagy bármilyen péksüteményt készíthetünk belőle. Jó étvágyat hozzá!
A sütőtököt felvágjuk, a magját és a szálait eltávolítjuk belőle, sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 220 °C-os sütőben 20-25 perc alatt sül meg, természetesen a szeletek méretétől, vastagságától függ a sütési ideje. Hagyjuk kihűlni, majd utána kanállal szedjük ki a tökhúst.
A hozzávalókat robotgép segítségével összedolgozzuk, majd a kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, és meleg helyen fél órán át kelesztjük. Előmelegített 200 °C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, amikor kivesszük, enyhén cukros vízzel lekenjük a tetejét, attól szép fényessé válik.
A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 32 | 0,9 | 327 | 76,4 | 1,3 |