Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
5 darabhoz
A tésztához
- 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék (+ kb. 10 g a nyújtáshoz)
- 100 g főtt, áttört burgonya
- 15 g vaj
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz ( ha kevés, akkor még egy tojáspótló mehet bele)
- 1 kávéskanál só
- őrölt feketebors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A töltéshez
- 40 g Nature & Moi növényi sajt mozarellás
- 5 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
A panírhoz
- 55 g fehérjeszegény zsemlemorzsa
- 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por +50 ml víz
- 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból, rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm-re).
Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk keresztbe 1 Loprofin virslit a közepére, rászórjuk a reszelt sajtot és feltekerjük, végeit jól zárjuk. A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 5 db bundázott sajtos virslit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 102 | 2,4 | 250 | 40,2 | 8 |
1 db (kb. 106 g) | 108 | 2,5 | 265 | 42,6 | 8,5 |