Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

5 darabhoz
A tésztához
  • 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék (+ kb. 10 g a nyújtáshoz)
  • 100 g főtt, áttört burgonya
  • 15 g vaj
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz ( ha kevés, akkor még egy tojáspótló mehet bele)
  • 1 kávéskanál
  • őrölt feketebors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
A töltéshez
  • 40 g Nature & Moi növényi sajt mozarellás
  • 5 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
A panírhoz
  • 55 g fehérjeszegény zsemlemorzsa
  • 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por +50 ml víz
  • 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból, rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm-re).

Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk keresztbe 1 Loprofin virslit a közepére, rászórjuk a reszelt sajtot és feltekerjük, végeit jól zárjuk. A többinél is így járunk el.

Mindegyik rudacskát, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 5 db bundázott sajtos virslit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 250 40,2 8
1 db (kb. 106 g) 265 42,6 8,5