Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 13 darabhoz
A masszához
- 300 g burgonya (hámozott)
- 70 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 40 g Violife növényi sajt (mozzarella ízű)
- 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por és 15 ml víz
- 1 teáskanál só
- szerecsendió
- szárított petrezselyemzöld
A panírozáshoz
- 45 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 55 ml víz
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, majd nyersen kimérjük és sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.
Amikor megfőtt, akkor burgonyanyomón átnyomjuk.
Mikor a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a Loprofin lisztkeveréket, a reszelt sajtot, a vízzel elkevert tojáspótló port, valamint a sót és a szerecsendiót és a szárított petrezselyem zöldet. A masszát jól összegyúrjuk és egy hosszú, nem túl vékony hengerré formázzuk és kb.5 centinként keresztbe elvágjuk.
15 g Loprofin tojáspótló port 55 ml vízzel elkeverünk, és először ebbe forgatjuk a kis hengereket, majd pedig fehérjeszegény zsemlemorzsába.
1,5 dl napraforgó olajat serpenyőben felhevítünk és közepes lángon a kroketteket kisütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 13 db burgonyakrokettet kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 84,3 | 1,73 | 219,4 | 46,32 | 2,92 |
1 db (kb. 30 g) | 25,3 | 0,5 | 65,8 | 13,9 | 0,9 |