Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
4 adag
- 395 g brokkoli (rózsáira szedve, szára és „torzsája” eltávolítva)
- 30 g vaj
- 125 g vöröshagyma
- 2 csapott evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 3 dl alacsony fehérjetartalmú tejpótló ital
- 100 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi pizzafeltét
- 15 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olaj (sütőtál kikenéséhez)
- őrölt szerecsendió
- őrölt fekete bors
- só
Elkészítés
A rózsáira szedett brokkolit megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzzük és szűrőbe kiszedjük.
A felforrósított vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a Loprofin lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett több adagban hozzáöntjük a tejpótló italt is.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadunk 50 g reszelt Violife sajtot és alacsony lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Egy hőálló tálat olajjal kikenünk, és fehérjeszegény zsemlemorzsával kibéleljük. Belerakjuk a brokkoli rózsákat, majd ráöntjük a hagymás besamelmártást. A tetejére 50 g reszelt Violife sajtot szórunk egyenletesen és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 4 adag csőben sült brokkolit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 83,3 | 2,4 | 138,3 | 12 | 8,7 |
1 db (kb. 168 g) | 140 | 4 | 232,3 | 20,2 | 14,6 |