Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 2 kk. cukor
- 200 g főtt édesburgonya
- 2 adag Loprofin tojáspótló por elkeverve
- 100 ml tejföl (piros tetejű, 20 %-os zsírtartalmú, minél magasabb a zsírtartalom, annál alacsonyabb a fehérjetartalom)
- 200 g vaj, vagy margarin
- 100-150 ml lp drink, Loprofin tej vagy növényi tejkészítmény, pl. Alpro
- 2 kk. só
- 200 g reszelt növényi sajt
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, a sót, valamint a főtt, villával összetört édesburgonyát. Külön edényben elkeverjük robotgéppel az olvasztott vajat, a tejfölt, a Loprofin tejet, valamint a felvert tojáspótló port, majd fokozatosan hozzáadjuk a masszához a lisztes keveréket.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kézzel alaposan átgyúrjuk, majd a sütő kelesztő funkcióját bekapcsoljuk, vagy annak hiányában 50 °C -ra melegítjük a sütőt, és fél órán át kelesztjük. Ezután kivesszük, alaposan összedolgozzuk, és kinyújtás után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét megszórhatjuk reszelt növényi sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt a tetejét olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 54 | 1,2 | 370 | 49 | 19 |