Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 16 darabhoz
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 20 ml víz
  • 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 100 g margarin (lágy)
  • 50 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú paradicsomos-olivás szendvicskrém
  • 0,5 teáskanál
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés

A Loprofin tojáspótló port a vízzel simára keverjük, majd az összes többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a Loprofin lisztkeverékhez és jól összedolgozzuk.

A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, és 30 percig pihentetjük. A hűtőből kivéve a tésztát két zsírpapír közé helyezzük és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából kiszúróval kör alakú formákat készítünk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 16 db kekszet kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 502,4 63,38 27,48
1 db (kb. 22 g) 110,53 13,94 6,05