Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 5 darabhoz
- 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 15 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
- 3 g sütőpor
- 3 g só
- 30 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
- 80 g margarin (lágy)
- 50 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú roquefort ízesítésű szendvicskrém
- 150 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
- oregánó
- bazsalikom
- olaj a gofrisütő kikenéséhez
Elkészítés
A Loprofin rizst sóval, olajjal ellátott, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.
A Loprofin lisztkeveréket, sütőport, sót és a Loprofin tojáspótló port egy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a Loprofin főtt rizst, a margarint, oregánót, bazsalikomot, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt és a Loprofin roquefort ízesítésű szendvicskrémet majd az egészet konyhai robotgép segítségével simára keverjük.
A tésztát állni hagyjuk 10 percig. Közben olajjal kikenjük a gofrisütőt és előmelegítjük. Amikor kellően meleg akkor kanál segítségével a tésztát a gofrisütőbe adagoljuk és kisütjük. Igény szerint az oregánó és bazsalikom elhagyható.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 5 db gofrit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 43,68 | 1,11 | 468,2 | 48,88 | 29,7 |
1 db (kb. 51 g) | 24,02 | 0,61 | 257,51 | 26,88 | 16,34 |