Hozzávalók
- 55 g főtt, összetört krumpli
- 125 g Csökkentett fehérjetartalmú sütőkeverék
- 2 teáskanál (10g) alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
- 2 teáskanál víz
- 1 csipet só
Elkészítés
Keverd simára a tojáspótló port a vízzel, majd gyúrd össze alaposan a többi hozzávalóval, míg kemény, kissé száraz tésztát kapsz. Szórj a kezedre egy kevés sütőkeveréket és készíts hosszúkás gombócokat a krumplis tésztából.
Főzés előtt pihentesd a kész gombócokat, illetve amit nem használsz fel belőle, fagyaszd le későbbre.
A gnocchi-kat forrásban levő, sós vízben főzd addig, míg feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal szedd ki a kész tésztát egy tálba, és keverd össze kedvenc – alacsony fehérjetartalmú – szószoddal!
Forrás: https://www.pkunsw.org.au/recipes/gnocchi
Mennyiség: 1 adag
1 adagban:
Phe (mg): 65
Kalória (kcal): 515
Fehérje (g): 1,6
Zsír (g): 0,5