Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 2 adaghoz
- 75 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
- 80 g kaliforniai paprika
- 50 g vöröshagyma
- 65 g paradicsom
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 10 g sűrített paradicsom
- 30 ml zöldség alaplé
- 50 g Violife alacsony fehérjetartalmú növényi sajt
- 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú natúr joghurt
- ¼ gerezd zúzott fokhagyma
- oregánó
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A Loprofin rizst sóval, olajjal ellátott, forrásban lévő vízben megfőzzük.
A paprikát vékony csíkokra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a paradicsomot apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát és folyamatosan keverve kb. 3 percig sütjük.
Sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a paradicsomot és további 2 percig dinszteljük. A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. A rizst leszűrjük, elkeverjük a sűrített paradicsommal és a zöldséglével.
A növényi sajtot apró kockára vágjuk és a rizzsel együtt a zöldségekhez adjuk, majd jól összekeverjük és a joghurtos öntettel leöntve tálaljuk.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 2 adag görög rizst kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38,99 | 1,04 | 145,3 | 19,3 | 7,11 |
1 db (kb. 230 g) | 89,68 | 2,39 | 334,19 | 44,39 | 16,3 |