Hozzávalók
- 2 db (kb. 1 kg) padlizsán
- 4 db (kb. ½ kg) kápia paprika
- 1 db erős paprika, vagy őrölt chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- ½ dl olívaolaj
- friss citromlé
Elkészítés
A paprikákat a padlizsánokkal és a paradicsommal együtt sütőben, 200 fokon, grillrácson (sütőpapíron) süssük 30-40 percig, míg a héjuk megfeketedik. (Nyáron, kerti grillen, vagy parázson is készíthetjük a zöldségeket, a füst kiváló ízt ad az ételnek!)
Még forrón tegyük fóliába a zöldségeket, így könnyebb a kihűlést követően lehúzni a héjukat. A paprikákat hámozás előtt vágjuk félbe, és magozzuk ki. A padlizsánt mozsárban, vagy fa, esetleg műanyag késsel pépesítsük, aprítsuk. Fém eszközt ne használjunk, mert megkeseredhet!
A többi zöldséget késsel, vagy géppel aprítsuk fel, fontos, hogy hagyjuk kicsit darabosra. Keverjük össze a padlizsánnal, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a citromlevet, olajat. Ha nem használtunk sült erős paprikát, akkor a végén ízesítsük őrölt chilivel a keveréket.
Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, majd kínáljuk grillezett zöldségek mellé, vagy mártogatósnak, kenyérkencének.
Mennyiség: 10 adag
1 adagban:
Phe (mg): 82
Kalória (kcal): 83
Fehérje (g): 1,7
Zsír (g): 5