Hozzávalók

Csodabogar.hu ajvar
  • 2 db (kb. 1 kg) padlizsán
  • 4 db (kb. ½ kg) kápia paprika
  • 1 db erős paprika, vagy őrölt chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • ½ dl olívaolaj
  • friss citromlé

Elkészítés

A paprikákat a padlizsánokkal és a paradicsommal együtt sütőben, 200 fokon, grillrácson (sütőpapíron) süssük 30-40 percig, míg a héjuk megfeketedik. (Nyáron, kerti grillen, vagy parázson is készíthetjük a zöldségeket, a füst kiváló ízt ad az ételnek!)

Még forrón tegyük fóliába a zöldségeket, így könnyebb a kihűlést követően lehúzni a héjukat. A paprikákat hámozás előtt vágjuk félbe, és magozzuk ki. A padlizsánt mozsárban, vagy fa, esetleg műanyag késsel pépesítsük, aprítsuk. Fém eszközt ne használjunk, mert megkeseredhet!

A többi zöldséget késsel, vagy géppel aprítsuk fel, fontos, hogy hagyjuk kicsit darabosra. Keverjük össze a padlizsánnal, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a citromlevet, olajat. Ha nem használtunk sült erős paprikát, akkor a végén ízesítsük őrölt chilivel a keveréket.

Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, majd kínáljuk grillezett zöldségek mellé, vagy mártogatósnak, kenyérkencének.

Mennyiség: 10 adag
1 adagban:
Phe (mg): 82
Kalória (kcal): 83
Fehérje (g): 1,7
Zsír (g): 5