Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

22 cm-es formához

  • 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 20 g cukor
  • 50 ml natúr joghurt
  • 50 ml főzőtejszín
  • 400 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor, vagy rizstej, mandulatej, pl. Alpro
  • 3 ek. olaj
  • 10 g só
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

Ha friss élesztőt használunk, akkor az élesztőt langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk, ha szárított élesztőt, akkor gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, a Loprofin tejet, valamint a tetszőleges fűszereket.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt a tetejét olajjal megkenjük.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 261 55 2