Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

22 cm-es formához
- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 20 g cukor
- 50 ml natúr joghurt
- 50 ml főzőtejszín
- 400 ml Loprofin tej, vagy lp drink tejpor, vagy rizstej, mandulatej, pl. Alpro
- 3 ek. olaj
- 10 g só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
Ha friss élesztőt használunk, akkor az élesztőt langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk, ha szárított élesztőt, akkor gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, a Loprofin tejet, valamint a tetszőleges fűszereket.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt a tetejét olajjal megkenjük.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 27 | 0,7 | 261 | 55 | 2 |