Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 1 doboz Loprofin kolbász vagy virsli
- 500 g fehérjeszegény Damin kenyérpor
- 1 zacskó élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 200 g főtt burgonya
- 4 evőkanál margarin
- 200 ml fehérjeszegény tej
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fűszeres só
Gyúráshoz és formázáshoz
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítés
A fehérjeszegény Damin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott gyömbért vagy gyömbérpasztát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, kinyújtjuk és hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az előre olajban megsütött fehérjeszegény Loprofin kolbászt vagy virslit a csíkokkal beburkoljuk, és sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben megsütjük.
10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük, szórhatunk rá reszelt Violife sajtot is.
Sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 31 | 1 | 274 | 58 | 5 |
összesen | 270 | 6,4 | 2358 | 499 | 40 |