Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 8 dl fehérjeszegény tejpótló
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 evőkanál méz
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg mazsola
- rumaroma
- só
Elkészítés
Először a mazsolát beáztatjuk rumaromás vízbe, annyiba, hogy ellepje a gyümölcsöt. Az alacsony fehérjetartalmú gesztenyepürét villával összenyomjuk.
A vaníliás pudingport, és vaníliás cukrot egy kanálnyi fehérjeszegény tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az elkevert pudingport, gesztenyemasszát, és végül a mézet is hozzáadagoljuk, 3-5 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel habosítjuk.
Tálaláskor a tányér aljába teszünk a mazsolából, és rászedjük a levest.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 36 | 1 | 113 | 23 | 1,6 |
összes | 406 | 11,3 | 1264 | 261 | 18 |