Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
14 darabhoz
- 480 g karfiol
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
- 20 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
- 2 dl napraforgó olaj a sütéshez
- só ízlés szerint
- őrölt feketebors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
Elkészítés
Szedjük rózsáira a karfiolt. Sós forrásban lévő vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, ezután villával törjük össze. Adjuk hozzá a vízzel elkevert Loprofin tojáspótló port, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majorannával. Majd adjunk hozzá kb. 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsát és jól keverjük össze a masszát.
A masszából pogácsákat formálunk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 14 db karfiolfasírtot kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 100,3 | 3,2 | 293,4 | 9,7 | 26,7 |
1 adag (kb. 27 g) | 27 | 0,9 | 79,2 | 2,6 | 7,2 |