Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

14 darabhoz
  • 480 g karfiol
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
  • 20 g alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsa
  • 2 dl napraforgó olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint

Elkészítés

Szedjük rózsáira a karfiolt. Sós forrásban lévő vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, ezután villával törjük össze. Adjuk hozzá a vízzel elkevert Loprofin tojáspótló port, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majorannával. Majd adjunk hozzá kb. 2 evőkanál alacsony fehérjetartalmú zsemlemorzsát és jól keverjük össze a masszát.

A masszából pogácsákat formálunk és forró olajban aranybarnára sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 14 db karfiolfasírtot kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 293,4 9,7 26,7
1 adag (kb. 27 g) 79,2 2,6 7,2