Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók

- 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 20 g cukor
- 50 ml natúr joghurt
- 50 ml főzőtejszín
- 400 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy por
- 3 evőkanál olaj
- 10 g só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, joghurtot, tejszínt, az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt formába öntjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt tetejét olajjal megkenjük.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 52 | 1,3 | 344 | 72 | 4 |