Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 500 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 20 g cukor
- 100 g főtt burgonya
- 1 evőkanál vöröshagymakrém
- 4 evőkanál vaj, vagy olívás margarin
- 200 ml víz
- 100 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital vagy por
- 2 kávéskanál só
Elkészítés
A burgonyát megfőzzük, és villával összetörjük. Az élesztőt langyos vízzel, és a cukorral felfuttatjuk, vagy a gyorsabb módszer, ha mindent egy nagyobb edényben összekeverünk.
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összetört burgonyát, vajat, a sót, a fehérjeszegény tejet és vizet, valamint a tetszőleges fűszereket is egyenletesen ráhintjük.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Kiolajozott, és keményítővel kiszórt kifli formába öntjük, melyben fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Ha kerámiaformában sütjük, akkor a sütőt csak 180 °C-ra melegíthetjük fel, és abban sütjük, amikor kész van, nem vesszük ki, hanem a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és úgy hűtjük a külső levegőhöz.
A sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 25-30 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 39 | 1 | 349 | 70 | 6,5 |