Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
  • 50 ml speciális – gyógyászati célra szánt- tejpor vagy tejital
  • 100 ml kefir
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk (langyos, cukrozott alacsony fehérjetartalmú tejben), majd a kefirrel elkeverjük.

A Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk a kefires élesztőt, a felvert tojáspótló port, a sót, és az egészet homogén tésztává gyúrjuk.

Kiolajozott folpack fóliában, gombócba gyúrva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.

Vizes kézzel kis gombócot formázunk, amit kézzel lángos formára kinyújtunk, és a forró olajban kisütjük.

A maradék tészta még 3-4 napig a hűtőben eláll zacskóban (de vigyázat, megnő).

A mindkét oldalon megsült lángosokat ízlés szerint megkenjük zúzott fokhagymával, vagy vékonyan tejföllel, megszórjuk Violife sajttal.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 310 62 6,4
összesen 2262 454 47