Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
- 50 ml speciális – gyógyászati célra szánt- tejpor vagy tejital
- 100 ml kefir
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk (langyos, cukrozott alacsony fehérjetartalmú tejben), majd a kefirrel elkeverjük.
A Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk a kefires élesztőt, a felvert tojáspótló port, a sót, és az egészet homogén tésztává gyúrjuk.
Kiolajozott folpack fóliában, gombócba gyúrva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
Vizes kézzel kis gombócot formázunk, amit kézzel lángos formára kinyújtunk, és a forró olajban kisütjük.
A maradék tészta még 3-4 napig a hűtőben eláll zacskóban (de vigyázat, megnő).
A mindkét oldalon megsült lángosokat ízlés szerint megkenjük zúzott fokhagymával, vagy vékonyan tejföllel, megszórjuk Violife sajttal.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 46 | 1,1 | 310 | 62 | 6,4 |
összesen | 338 | 7,7 | 2262 | 454 | 47 |