Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 12 darabhoz
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 2 db tojásnak megfelelő Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
- 1 teáskanál só
- 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 50 g Viofast növényi sajt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 80 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú grillkolbász
- 2 g vöröshagyma (ízlés szerint el is hagyható)
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés
Az első négy hozzávalót összekeverjük. Hozzátesszük a vöröshagymát és a sütőporral elkevert Loprofin lisztet, valamint a reszelt növényi sajtot.
Kivajazott muffin sütő formába adagoljuk, közepébe egyenlő darabokra vágott Loprofin grillkolbászt állítunk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 12 db muffint kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 72,2 | 1,63 | 336,1 | 39,3 | 18,93 |
1 db (kb. 51 g) | 36,8 | 0,83 | 171,4 | 20,04 | 9,65 |