Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

Kb. 12 darabhoz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 2 db tojásnak megfelelő Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
  • 1 teáskanál
  • 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 50 g Viofast növényi sajt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 80 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú grillkolbász
  • 2 g vöröshagyma (ízlés szerint el is hagyható)
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Az első négy hozzávalót összekeverjük. Hozzátesszük a vöröshagymát és a sütőporral elkevert Loprofin lisztet, valamint a reszelt növényi sajtot.

Kivajazott muffin sütő formába adagoljuk, közepébe egyenlő darabokra vágott Loprofin grillkolbászt állítunk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 12 db muffint kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 336,1 39,3 18,93
1 db (kb. 51 g) 171,4 20,04 9,65