Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
 
A Nutricia új terméke a Loprofin alacsony fehérjetartalmú krumplipogácsa por, melynek előnye, hogy vízzel elkeverve gyorsan, egyszerűen ízletes ételt kapunk. A burgonya a PKU-sok kedvence, viszont fenil-alanin tartalma igen magas, így csak mért mennyiségben fogyasztható a diétában. A Loprofin krumplipogácsa porban viszont ez a fenil-alanin tartalom jelentősen alacsonyabb, hiszen 1 db kész termék csak 8 mg fenil-alanint tartalmaz!

Hozzávalók

1 db-hoz
  • 15 g Loprofin krumplipogácsa por
  • 42 ml víz
  • 50 ml olaj

Elkészítés

Keverjük el jól a hozzávalókat és hagyjuk állni a keveréket 15 percig.

50 ml olajat hevítsünk fel serpenyőben, majd kezünkkel formáljunk a masszából kis fasírtot és tegyük a forró olajba. Ha barnulni kezd, fordítsuk meg és mindkét oldalát süssük aranysárgára.

Tzatziki öntettel fogyasztva kiváló, gyorsan elkészíthető, ízletes ételt kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 db (kb. 55 g) 49 12 0