Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
 

Pudinghoz hasonló állagú, pillanatok alatt előállítható sütemény. Önállóan is finom, gyümölccsel gazdagítva pedig egy igazán nyári desszertet kapunk.

Hozzávalók

24×36 cm-es tepsihez
  • 250 g málna
  • 1 liter fehérjeszegény tej
  • 200 g fehérjeszegény Damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 150 g cukor vagy édesítőszer
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
  • csipet
  • fél citrom reszelt héja
  • kevés vaj a tepsi kenéséhez

Elkészítés

A sütőt 170 °C-ra melegítjük, a tepsit kivajazzuk.

A száraz hozzávalókat tálba mérjük és a fehérjeszegény tejjel (apránként adagolva) csomómentes tésztát keverünk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát.

A tojáspótló port elkeverjük vízzel, és a híg masszához keverjük. Beleöntjük a tepsibe, egyenlően eloszlatva rászórjuk a gyümölcsöt.

Sütőbe toljuk és 40-50 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe is megszilárdul. Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Sütő hőfoka: 170 °C
Sütés ideje: 40-50 perc
 

Tápanyagtartalom – édesítőszerrel

Mennyiség Phe (mg) Fehérje

Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 199 39 5,5
összesen 1350 266 37

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 294 61 5,5
összesen 2007 414 37