Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Pudinghoz hasonló állagú, pillanatok alatt előállítható sütemény. Önállóan is finom, gyümölccsel gazdagítva pedig egy igazán nyári desszertet kapunk.
Hozzávalók
24×36 cm-es tepsihez
- 250 g málna
- 1 liter fehérjeszegény tej
- 200 g fehérjeszegény Damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
- 150 g cukor vagy édesítőszer
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- kevés vaj a tepsi kenéséhez
Elkészítés
A sütőt 170 °C-ra melegítjük, a tepsit kivajazzuk.
A száraz hozzávalókat tálba mérjük és a fehérjeszegény tejjel (apránként adagolva) csomómentes tésztát keverünk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát.
A tojáspótló port elkeverjük vízzel, és a híg masszához keverjük. Beleöntjük a tepsibe, egyenlően eloszlatva rászórjuk a gyümölcsöt.
Sütőbe toljuk és 40-50 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe is megszilárdul. Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Sütő hőfoka: 170 °C
Sütés ideje: 40-50 perc
Tápanyagtartalom – édesítőszerrel
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38,5 | 1,3 | 199 | 39 | 5,5 |
összesen | 261,5 | 8,9 | 1350 | 266 | 37 |
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38,5 | 1,3 | 294 | 61 | 5,5 |
összesen | 261,5 | 8,9 | 2007 | 414 | 37 |