Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

22 db-hoz
  • 500 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 1 tasak szárított élesztő (mellékelve a Loprofin lisztkeverékhez)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 450 ml langyos, kézmeleg víz (nem forró)
  • 230 g paradicsompüré
  • 100 g ajvár (csemege)
  • 1-2 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 45 g zöld olívabogyó
  • 45 g fekete olívabogyó

Elkészítés

A Loprofin lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, az olívaolajat és a vizet. Elektromos robotgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk az ajvárt, a fokhagymaport, a bazsalikomot és sót, ha szükséges.

Ezután oszlassuk el egyenletesen a keveréket a muffin formák között (legjobb, ha szilikon muffin sütő formát használunk). Tegyünk adagonként 1 evőkanál paradicsompürét a muffinok tetejére, majd erre pedig 1 db félbe vágott fekete olívabogyót és 1 db félbe vágott zöld olívabogyót, majd hagyjuk állni 10 percig.

Addig melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, majd süssük őket kb. 25 percig, míg a tetejük kissé barna nem lesz.

A kiszabott mennyiség alapján 22 db muffint kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 234,2 47,2 4,1
1 db (kb. 44 g) 103 47,2 4,1