Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
22 db-hoz
- 500 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 1 tasak szárított élesztő (mellékelve a Loprofin lisztkeverékhez)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 450 ml langyos, kézmeleg víz (nem forró)
- 230 g paradicsompüré
- 100 g ajvár (csemege)
- 1-2 teáskanál szárított fokhagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 45 g zöld olívabogyó
- 45 g fekete olívabogyó
- só
Elkészítés
A Loprofin lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, az olívaolajat és a vizet. Elektromos robotgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk az ajvárt, a fokhagymaport, a bazsalikomot és sót, ha szükséges.
Ezután oszlassuk el egyenletesen a keveréket a muffin formák között (legjobb, ha szilikon muffin sütő formát használunk). Tegyünk adagonként 1 evőkanál paradicsompürét a muffinok tetejére, majd erre pedig 1 db félbe vágott fekete olívabogyót és 1 db félbe vágott zöld olívabogyót, majd hagyjuk állni 10 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, majd süssük őket kb. 25 percig, míg a tetejük kissé barna nem lesz.
A kiszabott mennyiség alapján 22 db muffint kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 36,8 | 0,97 | 234,2 | 47,2 | 4,1 |
1 db (kb. 44 g) | 16,1 | 0,4 | 103 | 47,2 | 4,1 |