Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 550 g őszibarack
- 100 ml Hulala növényi habalapanyag
- 10 g kristálycukor
- fahéj
Elkészítés
Az őszibarackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
80 grammot félreteszünk belőle, a többit pedig botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fahéjat, kristálycukrot és a habtejszínt. Amikor ezzel végeztünk, akkor hozzákeverjük a 80 g kockára vágott barackot, majd hűtőben lehűtjük.
A kiszabott mennyiség alapján két adag őszibarack krémlevest kapunk.
Nyári melegben kitűnő hűsítő
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 27,6 | 1,1 | 122,7 | 16,1 | 6 |
1 adag (kb. 233 ml) | 64,3 | 2,6 | 285,9 | 37,5 | 14 |