Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- olajspray
- só
- tetszőleges fűszerek
Elkészítés
A karfiolt tisztítsuk meg, mossuk meg, és szedjük apró pici rózsákra. Töröljük meg, ne legyen vizes. Majd finoman fűszerezzük meg sóval, és tetszőleges fűszerekkel. A „finoman” alatt azt értem, hogy egy-egy karfiolrózsára ne szórjunk pl. sok sót, hanem egyenletesen mindenhova kerüljön.
Majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a karfiolt úgy, hogy egy rétegben feküdjenek a tepsiben, ne egymás hegyén-hátán. Majd ha van otthon olajspay akkor azzal spricceljük meg, vagy ha nincs, akkor locsoljuk meg kevés olajjal úgy, hogy mindenhova kerüljön.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük arany színűre.
Kisebb gyerekeknek a moziban is kapható pop cornos dobozba is tehetjük, vagy ha szeretnénk magunkkal is vihetjük rendezvényekre.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 76 | 2,5 | 37 | 2,5 | 1,7 |