Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
3 adag
Leveshez
- 200 g burgonya (hámozva)
- 80 g sárgarépa
- 30 g fehérrépa
- 40 g karalábé
- 50 g vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál darált paprika
- 2 teáskanál fűszerkeverék (Vitaspice Nagyi Fűszerkeveréke)
- 1-2 teáskanál só
- 1 evőkanál napraforgó olaj
Tésztához
- 40 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 30ml víz
Elkészítés
Olajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. Átforgatjuk rajta a felkarikázott répákat, a feldarabolt karalábét. Felengedjük 1 liter vízzel, fűszerezzük.
A tésztához a Loprofin lisztkeveréket a vízzel elkevert Loprofin tojáspótlóval nem túl lággyá dolgozzuk. Ha lágy, akkor nem tudjuk reszelni. Ezt Loprofin lisztkeverékkel korrigálhatjuk, keményíthetjük. A kész tésztát betehetjük kicsit a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni.
Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a krumplit. A tésztát a reszelő nagy lyukain a levesbe reszeljük. Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 35,7 | 0,8 | 47,3 | 9,1 | 0,65 |
1 adag (kb. 300 ml) | 107,1 | 2,4 | 141,9 | 27,3 | 1,9 |