Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

3 adag
Leveshez
  • 200 g burgonya (hámozva)
  • 80 g sárgarépa
  • 30 g fehérrépa
  • 40 g karalábé
  • 50 g vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál darált paprika
  • 2 teáskanál fűszerkeverék (Vitaspice Nagyi Fűszerkeveréke)
  • 1-2 teáskanál
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
Tésztához
  • 40 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 30ml víz

Elkészítés

Olajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. Átforgatjuk rajta a felkarikázott répákat, a feldarabolt karalábét. Felengedjük 1 liter vízzel, fűszerezzük.

A tésztához a Loprofin lisztkeveréket a vízzel elkevert Loprofin tojáspótlóval nem túl lággyá dolgozzuk. Ha lágy, akkor nem tudjuk reszelni. Ezt Loprofin lisztkeverékkel korrigálhatjuk, keményíthetjük. A kész tésztát betehetjük kicsit a hűtőbe, így könnyebb lesz reszelni.

Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a krumplit. A tésztát a reszelő nagy lyukain a levesbe reszeljük. Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.

A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml 47,3 9,1 0,65
1 adag (kb. 300 ml) 141,9 27,3 1,9