Címkék: citromlé, kelbimbó, olívaolaj
Recept típus: Főzelékek, Köretek

Hozzávalók

Csodabogar.hu kelbimbo
  • 900 g kelbimbó, a külső héj és a torzsa nélkül
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt feketebors

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 190 C˚-ra. Tisztítsd meg, majd negyedeld a kelbimbókat.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat a citromlével és a fűszerekkel. Add hozzá a kelbimbót, és alaposan forgasd össze, hogy a fűszeres olaj átjárhassa a zöldséget.
  • Sütőpapíron süsd 4 percen keresztül, majd forgasd át a kelbimbókat. Újabb 2 perc után már tálalhatod is a gőzölgő, roppanós zöldségeket.

Ez a technika répával, cukkínivel és más friss zöldségekkel is kiválóan működik.

Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Oven-Crisped-Brussels-Sprouts

Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 58
Kalória (kcal): 91,7
Fehérje (g): 2
Zsír (g): 7,2