Hozzávalók
- 900 g kelbimbó, a külső héj és a torzsa nélkül
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál frissen őrölt feketebors
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 190 C˚-ra. Tisztítsd meg, majd negyedeld a kelbimbókat.
- Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat a citromlével és a fűszerekkel. Add hozzá a kelbimbót, és alaposan forgasd össze, hogy a fűszeres olaj átjárhassa a zöldséget.
- Sütőpapíron süsd 4 percen keresztül, majd forgasd át a kelbimbókat. Újabb 2 perc után már tálalhatod is a gőzölgő, roppanós zöldségeket.
Ez a technika répával, cukkínivel és más friss zöldségekkel is kiválóan működik.
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Oven-Crisped-Brussels-Sprouts
Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 58
Kalória (kcal): 91,7
Fehérje (g): 2
Zsír (g): 7,2