Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

6 adaghoz
  • 100 g Nature & Moi növényi sajt mozarellás
  • 250 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú spagetti
  • 60 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú löncshús készítmény
  • 100 g csiperke gomba
  • 70 g vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 180 g sárgarépa
  • 340 g Tesco Free From Carbonara szósz
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • őrölt feketebors
  • kevés vaj a jénai tál kikenéséhez

Elkészítés

Egy lábasban, sóval és 1 evőkanál olajjal ellátott, forrásban lévő vízben kifőzzük a Loprofin spagettit kb.10 perc alatt, majd leszűrjük a tésztát és félretesszük.

A vöröshagymát felaprítjuk. A gombát, sárgarépát, Loprofin löncshúst felkockázzuk.

Az aprított vöröshagymát 2 evőkanál napraforgó olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk. Ehhez hozzáadjuk a gombát, majd kis idő elteltével a Loprofin löncshús készítményt és 1 db zúzott fokhagymát. Pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 50 ml vízzel és pároljuk, míg a zöldségek legalább félig nem puhultak meg. Majd ehhez hozzáadjuk a Carbonara szószt, összekeverjük, majd a kifőtt spagetti tésztával jól összeforgatjuk.

Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a zöldséges-szószos spagettit és a tetejére reszelt növényi sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20 percig alsó-felső sütéssel, majd 15 percig hőlégkeveréssel.

A kiszabott mennyiség alapján 6 adag tésztát kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 194,2 26,2 9
1 adag (kb. 178 g) 345,7 46,6 16