Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
6 adaghoz
- 100 g Nature & Moi növényi sajt mozarellás
- 250 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú spagetti
- 60 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú löncshús készítmény
- 100 g csiperke gomba
- 70 g vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 180 g sárgarépa
- 340 g Tesco Free From Carbonara szósz
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só
- őrölt feketebors
- kevés vaj a jénai tál kikenéséhez
Elkészítés
Egy lábasban, sóval és 1 evőkanál olajjal ellátott, forrásban lévő vízben kifőzzük a Loprofin spagettit kb.10 perc alatt, majd leszűrjük a tésztát és félretesszük.
A vöröshagymát felaprítjuk. A gombát, sárgarépát, Loprofin löncshúst felkockázzuk.
Az aprított vöröshagymát 2 evőkanál napraforgó olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, és együtt pirítjuk. Ehhez hozzáadjuk a gombát, majd kis idő elteltével a Loprofin löncshús készítményt és 1 db zúzott fokhagymát. Pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 50 ml vízzel és pároljuk, míg a zöldségek legalább félig nem puhultak meg. Majd ehhez hozzáadjuk a Carbonara szószt, összekeverjük, majd a kifőtt spagetti tésztával jól összeforgatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a zöldséges-szószos spagettit és a tetejére reszelt növényi sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20 percig alsó-felső sütéssel, majd 15 percig hőlégkeveréssel.
A kiszabott mennyiség alapján 6 adag tésztát kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 48,4 | 1,2 | 194,2 | 26,2 | 9 |
1 adag (kb. 178 g) | 86,1 | 2,1 | 345,7 | 46,6 | 16 |