Címkék: bébispenót, cukor, eper, fehérborecet, mák, olaj,
Recept típus: Köretek

Hozzávalók

Csodabogar.hu Spenótos Eper saláta
  • 1 nagy csomag megmosott bébispenót
  • 12 db nagy eper megmosva, felszeletelve
  • 100 g cukor (vagy ízlés szerint kevesebb)
  • 1 teáskanál só
  • 60 ml fehérborecet
  • 120 ml szőlőmag- vagy más semleges ízű olaj
  • 1 evőkanál mák

Elkészítés

Egy nagy tálban keverd össze az epret és a spenótot. Mixerben, vagy egyszerűen befőttesüvegben összerázva készítsd el az öntetet az ecetből, olajból, sóból és cukorból. Keverd össze alaposan az öntetet a spenóttal és eperrel, majd szórd meg mákszemekkel, hogy még színpompásabb legyen a tavaszi saláta!

Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Spring-Strawberry-Spinach-Salad


Mennyiség: 4 adag

1 adagban:
Phe (mg): 67
Kalória (kcal): 158
Fehérje (g): 1.6
Zsír (g): 57.2