Hozzávalók
- 1 nagy csomag megmosott bébispenót
- 12 db nagy eper megmosva, felszeletelve
- 100 g cukor (vagy ízlés szerint kevesebb)
- 1 teáskanál só
- 60 ml fehérborecet
- 120 ml szőlőmag- vagy más semleges ízű olaj
- 1 evőkanál mák
Elkészítés
Egy nagy tálban keverd össze az epret és a spenótot. Mixerben, vagy egyszerűen befőttesüvegben összerázva készítsd el az öntetet az ecetből, olajból, sóból és cukorból. Keverd össze alaposan az öntetet a spenóttal és eperrel, majd szórd meg mákszemekkel, hogy még színpompásabb legyen a tavaszi saláta!
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Spring-Strawberry-Spinach-Salad
Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 67
Kalória (kcal): 158
Fehérje (g): 1.6
Zsír (g): 57.2