Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

1 adag (4 tekercs)
  • 4 db rizslap (kínai, ázsiai élelmiszerüzletekben kapható, a fehérjetartalma általában 0-0,5 g/100 gramm közötti), egy lap, mely 22 cm átmérőjű 7 grammos
  • 1 evőkanál szója szósz
  • 1 evőkanál Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
  • 3 evőkanál olaj, akár chili olaj
  • 50 g gomba, nagyon finomra vágva
  • 2 szál zöldhagyma, finomra vágva
  • 50 g póréhagyma, finomra vágva
  • 75 g babcsíra (konzerv általában 0,7 g/100 gramm fehérjetartalmú)
  • ½ evőkanál
  • csipetnyi cukor
  • 1 evőkanál Loprofin tojáspótló por, + 2 evőkanál víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A tölteléknek valók közül a zöldségeket megpároljuk olajon, majd összekeverjük elkevert tojáspótló porral, fűszerezzük és félre tesszük.

Készítsünk elő egy öblös edényt, melybe a rizslapokat egyenként meg tudjuk mártani, és 3 mp-re benne is hagyjuk, majd vágódeszkára helyezzük. A felesleges vizet konyharuhával leitatjuk, és a be középső 2/3-ába helyezzük a tölteléket egy téglalap mentén. Két oldalát befelé hajtjuk, majd szorosan feltekerjük.

Előre melegített serpenyőben 4-5 perc alatt állandó forgatás mellett, megsütjük.

Tálalhatjuk sós, vagy édes-savanyú mártásokkal, pl. Ananászos chili szósszal, édes szójaszósszal, chilis szójaszósszal, Uncle Bens mártásokkal, vagy egyéb fűszeres mártásokkal.

100 g helyett 1 db tekercs tápérték adatai szerepelnek a táblázatban.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 90 4 7,5
összes 359,9 15,9 29,9