Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 3 adaghoz
- 175 g erdei gyümölcs mix (mirelit)
- 100 g kristálycukor
- 15 g alacsony fehérjetartalmú vanília pudingpor
- 70 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
- 5 g vaníliás cukor
- 0,5 liter víz
- néhány csepp citromlé
- szegfűszeg
- fahéj
Elkészítés
Az erdei gyümölcs mixet 0,5 liter vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget, fahéjat. Amikor felfőtt, lehúzzuk a tűzről.
A pudingport az alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő itallal csomómentesre keverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt a forró léből is adunk hozzá. Ezután pedig beleöntjük a levesbe.
A levest visszatesszük főni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és néhány csepp citromlevet, majd lassú tűzőn kevergetve ismét felforraljuk.
Ha a leves kihűlt, ízlés szerint növényi tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 7,4 | 0,24 | 73,25 | 55,4 | 0,38 |
1 adag (kb. 261 ml) | 19,31 | 0,63 | 191,1 | 144,59 | 0,99 |