Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók

- 8 db nagy csiperkegomba
- 80 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú húspogácsa
- 4 g vöröshagyma
- 60 ml tejföl
- 30g Violife növényi sajt
- 70g paradicsom
- 120ml víz
- 2g fűszerpaprika
- 3 teáskanál napraforgó olaj
- 5g vaj a hőálló tál kikenéséhez
- só
- bors
Elkészítés
A Loprofin húspogácsát apró kockára vágjuk. A hagymát serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a Loprofin húspogácsát, sózzuk, borsozzuk. Folytonos keverés mellett megvárjuk, míg a húspogácsa kicsit szétesik, majd felengedjük kis mennyiségű vízzel, hogy ne kapjon alá.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. Puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett pedig ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és erre reszelt növényi sajtot szórunk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 4 adag töltött gombafejet kapunk, mely tálalható feltétként fehérjeszegény rizzsel illetve fehérjeszegény tésztával készült köretek mellé, burgonyaköret mellé elkészítve is nagyon ízletes.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 205,6 | 161,8 | 4,6 | 17,4 | 6,4 |
1db* | 69,9 | 55 | 1,6 | 5,9 | 2,1 |
*1 db kb. 34g