Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu toltott gombafejek
  • 8 db nagy csiperkegomba
  • 80 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú húspogácsa
  • 4 g vöröshagyma
  • 60 ml tejföl
  • 30g Violife növényi sajt
  • 70g paradicsom
  • 120ml víz
  • 2g fűszerpaprika
  • 3 teáskanál napraforgó olaj
  • 5g vaj a hőálló tál kikenéséhez
  • bors

Elkészítés

A Loprofin húspogácsát apró kockára vágjuk. A hagymát serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a Loprofin húspogácsát, sózzuk, borsozzuk. Folytonos keverés mellett megvárjuk, míg a húspogácsa kicsit szétesik, majd felengedjük kis mennyiségű vízzel, hogy ne kapjon alá.

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. Puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett pedig ügyeljünk a folyadék visszapótlására.

Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és erre reszelt növényi sajtot szórunk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 4 adag töltött gombafejet kapunk, mely tálalható feltétként fehérjeszegény rizzsel illetve fehérjeszegény tésztával készült köretek mellé, burgonyaköret mellé elkészítve is nagyon ízletes.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

100g 205,6 161,8 4,6 17,4 6,4
1db* 69,9 55 1,6 5,9 2,1

*1 db kb. 34g