Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 darabhoz
- 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
- 2 db paradicsom
- 25 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspogácsa
- 5 g vöröshagyma
- 10 g tejföl
- 10 g Violife növényi sajt (pizzafeltét)
- só, őrölt feketebors, oregánó, bazsalikom
- 3 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés
A Loprofin rizst, sóval és 1 evőkanál olajjal ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük.
A paradicsomot megmossuk, a szár felőli részből 1-1 kalapot levágunk, a húsát pedig kiszedjük és a belsejét sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítünk kb. 1 evőkanál olajat és az előzőleg apró kockára vágott Loprofin húspogácsát és vöröshagymát megpirítjuk, majd a leszűrt Loprofin rizshez adjuk a tejföllel és a többi fűszerrel együtt és az egészet jól összekeverjük.
Az így kapott masszát a paradicsomok belsejébe töltjük és a tetejére reszelt Violife növényi sajtot szórunk.
Egy hőálló tálat olajjal kikenünk és beletesszük a töltött paradicsomot és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 2 db töltött paradicsomot kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 45,1 | 1,6 | 146 | 11,8 | 8,4 |
1 db (kb. 108 g) | 48,7 | 1,7 | 157,7 | 12,7 | 9 |