Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 darabhoz
  • 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizs
  • 2 db paradicsom
  • 25 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspogácsa
  • 5 g vöröshagyma
  • 10 g tejföl
  • 10 g Violife növényi sajt (pizzafeltét)
  • só, őrölt feketebors, oregánó, bazsalikom
  • 3 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés

A Loprofin rizst, sóval és 1 evőkanál olajjal ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük.

A paradicsomot megmossuk, a szár felőli részből 1-1 kalapot levágunk, a húsát pedig kiszedjük és a belsejét sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben felhevítünk kb. 1 evőkanál olajat és az előzőleg apró kockára vágott Loprofin húspogácsát és vöröshagymát megpirítjuk, majd a leszűrt Loprofin rizshez adjuk a tejföllel és a többi fűszerrel együtt és az egészet jól összekeverjük.

Az így kapott masszát a paradicsomok belsejébe töltjük és a tetejére reszelt Violife növényi sajtot szórunk.

Egy hőálló tálat olajjal kikenünk és beletesszük a töltött paradicsomot és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 2 db töltött paradicsomot kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 146 11,8 8,4
1 db (kb. 108 g) 157,7 12,7 9