Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu virslis-majonézes tésztasaláta

Saláta:

  •  125 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú Fusilli tészta
  • 165 g paprika (szára, magháza eltávolítva)
  • 3 db Loprofin alacsony fehérjetartalmú virsli
  • 2 db kovászos uborka (kb.55g)

Öntet:

  • 0,5 dl  alacsony fehérjetartalmú majonéz
  • 1 dl Dr.Oetker Creme Vega növényi joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • csipet fűszerpaprika
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Az alacsony fehérjetartalmú Fusillit, 1 evőkanállal, pici sóval ellátott forrásban lévő vízbe feltesszük főni. Körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.

A paprikát megmossuk, a húsát kis kockára daraboljuk. Az alacsony fehérjetartalmú virslit vízzel teli mikrózható edénybe tesszük, és 1 percig legmagasabb fokozaton mikrózzuk.

Az öntethez a majonézt simára keverjük a növényi joghurttal, a citromlével és a fűszerpapirkával, majd a sóval és borssal ízesítjük.

A tésztát összekeverjük a paprikával,a virslivel és az uborkával, rálocsoljuk az önetet és 1 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt keverjük át és ízesítsük még, ha szükséges.

A megadott mennyiség alapján 3 adag tésztasalátát kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Energia

(kcal)

Phe

(mg)

Fehérje

(g)

Zsír

(g)

Szénhidrát

(g)

100g 170,7 69,5 1,4 10 17
1 adag* 421,6 171,6 3,5 24,7 42

*1 adag kb. 247 g