Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
Saláta:
- 125 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú Fusilli tészta
- 165 g paprika (szára, magháza eltávolítva)
- 3 db Loprofin alacsony fehérjetartalmú virsli
- 2 db kovászos uborka (kb.55g)
Öntet:
- 0,5 dl alacsony fehérjetartalmú majonéz
- 1 dl Dr.Oetker Creme Vega növényi joghurt
- 2 evőkanál citromlé
- csipet fűszerpaprika
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés
Az alacsony fehérjetartalmú Fusillit, 1 evőkanállal, pici sóval ellátott forrásban lévő vízbe feltesszük főni. Körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni.
A paprikát megmossuk, a húsát kis kockára daraboljuk. Az alacsony fehérjetartalmú virslit vízzel teli mikrózható edénybe tesszük, és 1 percig legmagasabb fokozaton mikrózzuk.
Az öntethez a majonézt simára keverjük a növényi joghurttal, a citromlével és a fűszerpapirkával, majd a sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát összekeverjük a paprikával,a virslivel és az uborkával, rálocsoljuk az önetet és 1 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt keverjük át és ízesítsük még, ha szükséges.
A megadott mennyiség alapján 3 adag tésztasalátát kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 170,7 | 69,5 | 1,4 | 10 | 17 |
1 adag* | 421,6 | 171,6 | 3,5 | 24,7 | 42 |
*1 adag kb. 247 g